MENI
28.6.2007

BERIZ BELKIĆ I BRANKO ZRNO RAZGOVARALI SA ODBOROM ZA VOJNA PITANJA NJEMAČKOG BUNDESTAGA



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BIH, Beriz Belkić i predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Branko Zrno susreli su se danas sa Odborom za vojna pitanja njemačkog Bundestaga, koji predvodi Andreas Weigel.

Naglašivši da je reforma odbrane u Bosni i Hercegovini i uloga Parlamenta u tom procesu jedan od najsvjetlijih primjera poslijeratnog razdoblja, domaćini su istakli da je nakon uspostavljanja jedinstvenih oružanih snaga BiH i pristupanja Partnertsvu za mir, konačan cilj i članstvo u NATO Savez. Razgovarano je i o trenutnom stanju u bosanskohercegovačkom odbrambenom sektoru, ali i poteškoćama koje se ogledaju u višku ljudstva i nedovoljnim sredstvima za njihovo socijalno zbrinjavanje.

Tokom današnjeg susreta dvije delegacije zaključeno je da je potrebno inteziviranje saradnje na nivou parlamentranih komisija. Na taj način, istaknuto je danas, Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost BiH omogućila bi se korisna razmjena mišljenja i iskustava, te realizacija projekata koji bi doprinjeli unapređivanju stanja u odbrambeno sigurnosnoj oblasti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću