MENI
28.9.2007

U PONEDELJAK POČINJE ČETVRTI DIO REDOVNOG ZASJEDANJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE VIJEĆA EVROPE



Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BIH koju čine članovi Azra Hadžiahmetović, Mladen Ivanić, Milica Marković i Slavko Matić, te zamjenici članova Mirjana Malić i Savo Erić učestovat će na četvrtom dijelu redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koje počinje u ponedeljak (1.10.2007.godine) u Strazburu.

Prvi dan bit će obilježen raspravom o programima rješavanja statusa migranata, u okviru koje je predviđeno i obraćanje člana bosanskohercegovačke delegacije Milice Marković. Tokom zasjedanja gospođa Marković najavila je svoje učešće i u debati o evropskoj konvenciji o promoviranju javnog zdravstva za borbu protiv droga.
O obavezama zemalja članica da sarađuju sa Evropskim sudom za ljudska prava govorit će Mladen Ivanić, dok su za srijedu, kada je na dnevnom redu tema „Ostvarivanje ekonomskog rasta i socijalne zaštite u Evropi u eri globalizacije" najavljena izlaganja gospodina Ivanića i Azre Hadžiahmetović.
Među interesantnim temama petodnevnog zasjedanja su i "Regionalizacija u Evropi", "Humanitarna kriza u Darfuru", kao i "Parlamenti ujedinjeni u borbi protiv porodičnog nasilja nad ženama”.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću