MENI
31.7.2008

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG BERIZ BELKIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA PLIVAČKOG SAVEZA BiH



Država mora voditi računa o talentovanim kadrovima i bilo koji uspjeh predstavnika Bosne i Hercegovine predstavlja pozitivan signal za sve njene građane istakao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić tokom susreta sa predstavnicima Plivačkog saveza BiH.

Na upravo završenom svjetskom omladinskom prvenstvu u plivanju u meksičkom gradu Monterey učestvovali su i bosanskohercegovački juniori o čemu je šef delegacije plivačkog saveza, Muhamed Varešanović, informisao zamjenika predsjedavajućeg Beriza Belkića. Na prvenstvu, tokom kojeg je obilježeno i sto godina postojanja svjetske plivačke organizacije - FINA i na kojem su učestvovala 684 takmičara iz 64 zemlje, mlađi junior Zlatko Alić, član plivačkog kluba „Bosna“ postavio seniorski rekord, dok je Ensar Hajder iz tuzlanskog „Zmaja“ oborio tri rekorda.
Zavidne rezultate su također postigli Maja Čučković i Jelena Malovrh iz PK „Leotar“ iz Trebinja, Marija Vujasin iz Banja Luke, kao i Amir Hodžić iz PK „Tuzla“. Varešanović je istakao da su postignuti rezultati impresivni, obzirom da je plivanje u BiH organizirano na amaterskoj osnovi i da se klubovi, kao i cijeli bh. plivački savez održava, prvenstveno, zahvaljući entuzijazmu članova.
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Beriz Belkić čestitao na postignutim rezultatima i još jednom naglasio da je ulaganje u mlade talente dugoročna investicija u budućnost naše zemlje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću