MENI
28.8.2008

POSEBNA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA LJUDSKA PRAVA, PRAVA DJETETA, MLADE, IMIGRACIJU, IZBJEGLICE, AZIL I ETIKU POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA NESTALIH OSOBA



Povodom obilježavanja 30. avgusta, Međunarodnog dana nestalih osoba, Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine organizira posebnu sjednicu.

Nastojeći ovom pitanju dati posebnu važnost, u trenutku kada se još uvijek traga za 13.000 nestalih u Bosni i Hercegovini, Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH u saradnji sa Međunarodnom komisijom za nestale (ICMP), Međunarodnim komitetom Crvenog križa/krsta (ICRC) i Institutom za nestale osobe (INO) održat će sjednicu u petak, 29. avgusta 2008.godine.
Skup će otvoriti Sadik Ahmetović, predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku, a prisutnima će se u ime Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obratiti Beriz Belkić, u ime Instituta za nestale osobe g. Amor Mašović, kao i predstavnici porodica nestalih.
Na ovu sjednicu su pozvani članovi Parlamentarne skupštine BiH, Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri, predstavnici sudske vlasti na državnom i entitetskom nivou, Instituta za nestale BiH, udruženja nestalih u BiH, Visoki predstavnik u BiH, kao i predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću