MENI
18.9.2008

SAOPĆENJE MLADENA IVANIĆA, PREDSJEDAVAJUĆEG DOMA NARODA



Kabinet predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Mladena Ivanića izdao je saopćenje za medije koje prenosimo u cjelosti:

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanić najoštrije osuđuje jučerašnji govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića na američkom brodu Ruzvelt u Neumu, u kojem je rekao da je u prethodnom ratu Bosna i Hercegovina bila napadnuta od strane susjednih država.
"Na ovaj način predsjedavajući Predsjedništva BiH poslao je poruku da BiH pripada isključivo Bošnjacima i još jednom potvrdio da on ne može biti lider u BiH nastaloj na temeljima Dejtonskog sporazuma.

Gospodin Silajdžić je ovim istupom pokazao da se njegovi stavovi i retorika nisu promjenili od ratnih vremena i da srpski i hrvatski narod od njega ne mogu ništa dobro očekivati.
Jučerašnji govor g. Silajdžića takođe predstavlja zloupotrebu dobrih odnosa sa SAD, jer je američki brod pretvorio u predizbornu govornicu i mjesto sa kojeg je iznosio stavove sa kojima se ne slaže dvije trećine građana BiH.", navodi se u saopćenju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću