MENI
19.9.2008

ČLAN PARLAMENTA KRALJEVINE NORVEŠKE U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI BiH



„Kvalitetna saradnja BiH sa norveškim vlastima i narodom, ne ogleda se samo u pomoći dobijenoj za rekonstrukciju zgrade Parlamentarne skupštine BiH, nego i u podršci razvoju bh. institucija i demokratskih procedura, kao i gostoprimstvu Norveške datom bosanskohercegovačkim građanima koji žive u toj zemlji“, istakao je Beriz Belkić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na sastanku sa Akhtarom Chaudhryjem, članom Parlamenta Kraljevine Norveške i ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH, Janom Braathom.

Gospodin Akhtar Chaudhry se tokom današnjeg susreta interesirao za način zaštite ljudskih prava i funkcioniranje institucije ombudsmena u BiH, naglašavajući da Norveška ima funkcionalnu demokratiju, koja uspješno opstaje, između ostalog, i zahvaljujući funkcioniranju institucija državnog revizora i ombudsmena.
„U Norveškoj je odrastao veliki broj mladih ljudi koji su rođeni ili vode porijeklo iz BiH i oni su danas ne samo korisni članovi norveškog društva, već i važan most koji veže naše dvije zemlje“, rekao je g. Chaudhry. 
U nastavku posjete Parlamentarnoj skupštini BiH, član norveškog parlamenta Akhtar Chaudry razgovarao je i sa članovima Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma i Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću