MENI
23.10.2008

ČLANOVI USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA RAZGOVARALI SA KOMISIJOM ZA UTVRĐIVANJE KONFLIKTA INTERESA R CRNE GORE



„Pozdravljamo inicijativu o stvaranju regionalne asocijacije za utvrđivanje postojanja sukoba interesa izabranih funkcionera“, rekao je Lazar Prodanović, član Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, tokom susreta sa mr. Slobodanom Lekovićem, predsjednikom Komisije za utvrđivanje konflikta interesa Republike Crne Gore čiji se članovi nalaze u posjeti u BiH.

Član Ustavnopravne komisije Momčilo Novaković je istakao kako je svojevremeno usvojeni Zakon o sukobu interesa u BiH restriktivniji nego u drugim zemljama regiona „što se moglo objasniti postratnom situacijom“, ali i da se paralelno sa demokratizacijom društva „može očekivati i liberalizacija samog ovog Zakona“, naveo je Novaković.   
Komisija za utvrđivanje konflikta interesa Crne Gore je parlamentarni organ koji je započeo sa radom tek nakon usvajanja Zakona o konfliktu interesa 2004.g. zbog čega je proučavana zakonska regulativa zemalja sa dužom tradicijom u ovoj oblasti. Bosna i Hercegovina je bila prva zemlja koju su svojevremeno članovi Komisije posjetili kako bi preuzeli iskustva vezana za sukob interesa izabranih javnih funkcionera i sa kojom je potpisan Memorandum o saradnji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću