MENI
29.10.2008

MILICA MARKOVIĆ NA PARLAMENTARNOM SASTANKU O JAČANJU INSTITUCIONALNOG OKVIRA PARLAMENTARNE SARADNJE U JUGOISTOČNOJ EVROPI



Parlamentarni sastanak pod nazivom „Jačanje institucionalnog okvira parlamentarne saradnje u Jugoistočnoj Evropi“, koji organizuje Parlament Republike Moldavije u saradnji s Fondacijom Friedrich Ebert, održat će se u četvrtak i petak, 30. i 31. oktobra 2008. godine u Kišinjevu, u Moldaviji.

U ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ovom skupu prisustvovat će Milica Marković, poslanik u Predstavničkom domu.
Šta članovi parlamenta mogu učiniti da pojačaju regionalnu saradnju i integraciju i stvaranje okvira za uključivanje članova parlamenta u regionalnu saradnju osnovne su teme o kojima će se diskutovati prvog dana skupa. 
Tokom petka učesnici će razmatrati nacrt smjernica za rad Regionalnog sekretarijata za parlamentarnu saradnju u Jugoistočnoj Evropi, a u okviru zaključaka regionalnog parlamentarnog sastanka ozvaničit će se i prijedlog za uspostavljanje međuparlamentarne radne grupe. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću