MENI
4.11.2008

ČLANOVI PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH SUSRELI SE SA NOVOIMENOVANIM ŠEFOM MISIJE OSCE U BiH



Članovi Kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda, Niko Lozančić predsjedavajući, Milorad Živković, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Ilija Filipović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i Azra Hadžiahmetović, predsjedavajuća Kluba poslanika SBiH primili su danas novoimenovanog šefa Misije OSCE-a u BiH, ambasadora Gary Robbinsa.               

Poželivši dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu članovi Parlamentarne skupštine istakli su dosadašnju odličnu saradnju sa Misijom OSCE-a, posebno značajnu ulogu sudjelovanja u zakonodavnim projektima i mnogobrojnim treninzima i seminarima čiji je organizator bila Misija OSCE-a. 
U razgovorima je također istaknuta uspješna saradnja Misije OSCE-a sa parlamentanim komisijama, Zajedničkom komisijojm za odbranu i sigurnost i Zajedničkom komisijom za nadzor nad OSA-om, što je doprinjelo uspostavi i jačanju parlamentarnog nadzora nad ovim segmentima društva.
U narednom periodu očekujemo da sistem obrazovanja bude još više u fokusu, rekli su danas članovi Parlamentarne skupštine BIH, odnosno implementacija donesenih propisa, zatim jači angažman na održivosti  političkog i ekonomskog sistema, te snažna podrška instituciji ombudsmena na državnom nivou, čiji je proces imenovanja u završnoj fazi.                       
Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH tokom susreta sa šefom Misije OSCE-a, ambasadorom Robbinsom naglasivši još jednom značaj podrške OSCE-a, izrazilo je nadu da će ovakva saradnja biti nastavljena i u budućnosti. (kraj)



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću