MENI
5.11.2008

ČLANOVI KOLEGIJA OBA DOMA RAZGOVARALI SA GRUPOM PRIJATELJSTVA PARLAMENTA GRČKE



Članovi Kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda, Niko Lozančić, predsjedavajući, Milorad Živković i Beriz Belkić, zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Ilija Filipović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda susreli su se danas sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Grčke, koja se nalazi u višednevnoj posjeti BiH. 

„Nakon što je Parlamentarna skupština BiH dala saglasnost za ratificiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, uputili smo pismo predsjedavajućem Parlamenta Grčke u kojem smo zamolili da se isti Sporazum što prije ratificira i u grčkom Parlamentu“, rekao je Niko Lozančić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, ističući kako su prioriteti BiH, pristup Evropskoj uniji i NATO-u i da će pomoć prijateljskih zemalja, u koje spada i Grčka, biti od velike koristi na putu BiH ka evropskim integracijama.
Antonios Karpouzas, predsjedavajući grčke delegacije, je naglasio da Parlament Grčke podržava BiH u njenim ciljevima i da se evropske integracije ne mogu smatrati okončanim ukoliko nije završen posao i na Balkanskom poluotoku. „Sve zemlje ovog regiona trebaju da uđu u Evropsku uniju i Balkan ne treba biti „crna rupa“ Evrope“, rekao je Karpouzas. 
U razgovoru je istaknuto da BiH i Grčka nemaju neriješenih pitanja i da postoji tradicija dobrih međudržavnih odnosa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću