MENI
7.11.2008

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU ZAKONA O GENETIČKI MODIFICIRANIM ORGANIZMIMA ZAKAZANA ZA 18. NOVEMBAR



Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma i Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u utorak, 18. novembra 2008. godine sa početkom u 10,00 sati organizirat će Javnu raspravu  o Prijedlogu zakona o genetički modificiranim organizmima.

Cilj javne rasprave je evaluacija mišljenja svih učesnika o navedenom Prijedlogu zakona, a najavljeno je učešće predstavnika Vijeća ministara BiH, Agencije za sigurnost hrane BiH, Agencije za zaštitu bilja BiH, članova stručne međuresorne radne grupe, recezenta stručne brošure „Genetički modificirani organizmi i biosigurnost“, predstavnika Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kantonalnih ministarstava nadležnih za oblast poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Vlade Brčko Distrikta BiH - Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu kao i predstavnici vjerskih zajednica u BiH.

Prijedlog zakona o genetički modificiranim organizmima,  poziv i registarski obrazac, možete pogledati na web strani Parlamentarne skupštine BIH, www.parlament.ba - link Aktuelno - Javne rasprave. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću