MENI
12.11.2008

BERIZ BELKIĆ, ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA RAZGOVARAO SA MINISTROM VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE



- Slučaj deportacije muslimana iz Crne Gore tokom rata u Bosni i Hercegovini zajednički vode istražni organi naše dvije države. Taj posao je pri kraju i očekujem da će prije konca decembra državni tužilac Crne Gore izaći sa prijedlogom odgovarajućih mjera, istakao je Milan Roćen, ministar vanjskih poslova Crne Gore tokom današnjeg razgovora sa Berizom Belkićem, članom Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Istovremeno, dodao je Roćen, još uvijek se čeka odgovor na zahtjev crnogorskih istražnih organa da se izvrši saslušanje određenog broja svjedoka kako bi se kraju privodila istraga o slučaju sela Bukovica kod Pljevalja čiji su stanovnici maltretirani i protjerani. Do tada Vlada Crne Gore obezbijedila je pet miliona eura za njihov povratak.
Inače, tokom razgovora ministra Roćena sa Berizom Belkićem, naglašena je potreba da se odlične pretpostavke za razvoj međusobnih odnosa naše dvije zemlje konačno počnu koristiti. Pri tome parlamenti BiH i Crne Gore trebaju imati snažniju pokretačku ulogu a izražena je i potreba da zemlje ovog regiona prema Evropskoj uniji češće nastupaju kao zajednička sila kako  bi jednostavnije postigle zajednički cilj - uključenje u evropske integracijske tokove. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću