MENI
12.11.2008

BERIZ BELKIĆ, ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA RAZGOVARAO S AMBASADOROM R MAĐARSKE U BiH



 “Od momenta davanja saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u Parlamentarnoj skupštini BiH, Bosna i Hercegovina ima puno ravnopravniji odnos sa zemljama Evropske unije, što podrazumijeva da ona sve više postaje partner evropskim zemljama, a manje država kojoj su potrebni inostrani savjetnici”, rekao je NJ.E. Imre Varga, ambasador Republike Mađarske u BiH, tokom razgovora sa Berizom Belkićem, zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ambasador Varga je dodao da se Evropska unija u strateškom smislu opredijelila da pomogne BiH na njenom putu ka evropskim integracijama, što pokazuju i posljednje odluke Vijeća Evrope koje je Republika Mađarska, kao punopravna članica Evropske unije podržala i za koje je glasala, istakao je ambasador Varga.    
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Beriz Belkić je zahvalio na podršci Republike Mađarske, sugerirajući kako bi bilo korisno da Parlament Mađarske što prije da saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa Evropskom unijom. “S druge strane, mi ćemo sve uraditi da Parlamentarna skupština BiH bude u punom kapacitetu na raspolaganju procesima koji će ubrzati evropski put BiH”, rekao je Belkić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću