MENI
13.11.2008

PREDSJEDAVAJUĆI NIKO LOZANČIĆ NA TREĆEM PLENARNOM ZASJEDANJU PARLAMENTARNE SKUPŠTINE MEDITERANA



Treće plenarno zasjedanje Parlamentarne skupštine Mediterana, koje danas počinje sa radom i čiji je domaćin Nacionalno vijeće Kneževine Monako, okuplja članove parlamenata, uključujući predsjednike državnih parlamenata iz mediteranskog regiona i predstavnike međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Na ovoj značajnoj konferenciji, u ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prisustvuje Niko Lozančić, predsjedavajući Predstavničkog doma. Učesnicima skupa predsjedavajući Lozančić obratit će se sutra, 14. novembra povodom prezentacije "Mediteranske Povelje" koja će predstavljati budući politički manifest Parlamentarne skupštine Mediterana. Ova Povelja će sadržavati opredjeljenje mediteranskih naroda za mir, sigurnost i prosperitet, što će potvrditi i ulogu Parlamentarne skupštine Mediterana kao legitimnog foruma za državne parlamente u regionu. 
Inače, Parlamentarna skupština Mediterana uspostavljena je kao centralna platforma za parlamentarnu diplomaciju na Mediteranu i na ovogodišnjem zasjedanju raspravljat će o regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću