MENI
14.11.2008.

САДИК АХМЕТОВИЋ УПУТИО ПИСМО ЈЕЛКУ КАЦИНУ, ПОСЛАНИКУ У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ



Посланик у Представничком дому и члан Комисије за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Садик Ахметовић поводом иницијативе да 11. јули буде проглашен за интернационални дан сјећања на Сребреницу упутио је писмо Јелку Кацину, посланику у Европском парламенту. Садржај писма преносимо у цјелини.

"Поштовани господине Кацин,

Као бившем предсједнику вањскополитичког одбора Државног збора Републике Словеније, садашњем члану Европског парламента и његове Комисије за вањске послове те Делегације за односе са земљама југоисточне Европе, а посебно као великом познаваоцу и искреном и досљедном пријатељу Босне и Херцеговине, желим вам се најтоплије захвалити на иницијативи коју сте изнијели током дебате на пленарном засједању Европског парламента одржаног 22. и 23.10. 2008.године у Стразбуру, а поводом усвајања резолуција о Босни и Херцеговини.
Желим вам најискреније захвалити на интервенцијама у резолуцији везаним за повратак избјеглица, посебно на подручје опћине Сребреница, одакле потјечем, но моју захвалност вам, такођер у име грађана Сребренице, посебно Бошњака, упућујем и због племените и темељно људске и солидарне иницијативе да 11. јули, дан најстрашнијег страдања Бошњака Сребренице, буде проглашен за интернационални дан сјећања на Сребреницу.
Проглашавањем овог дана симболичним сјећањем на највећи злочин почињен од 2. свјетског рата наовамо, жртвама овог геноцида и њиховим породицама вратиће се најприје вјера и нада да достојанствено носе свој бол и страшне губитке својих најближих, али ће значити и потврду да ниједан злочин неће проћи некажњено.
Обиљежавањем дана сјећања на Сребреницу у Европи, та иста Европа ће показати да жели трајно помагати побољшању повратка и увјета живота у овом граду, као и да жели видјети Босну и Херцеговину у скоро вријеме придружену у своју породицу.
Још једном вам се најтоплије захваљујући на овој иницијативи и уз жељу да учините све што је у вашој моћи да се она што скорије и реализује, молим вас, господине Кацин, да примите изразе мог дубоког поштовања и пријатељских симпатија", истиче се у писму Садика Ахметовића уз које је господину Кацину достављен и списак чланова Представничког дома који су својим потписом подржали ово писмо.  (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу