MENI
3.12.2008

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKU I TRGOVINSKU POLITIKU, CARINE, SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE DOMA NARODA



Na 20. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prihvaćeni su principi Prijedloga zakona o dopuni Zakona o Javnom RTV sistemu BiH. Članovi Komisije su dali saglasnost za ratificiranjeu Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Federacije BiH i Evropske investicione banke o Projektu vodovoda i kanalizacije u Federaciji BiH i ratificiranje Sporazuma o kreditu između BiH i Bank Austrija Creditanstalt AG za Projekat izgradnje vodovoda Fojnica-Kiseljak i kanalizacionog kolektora Lepenica-Kiseljak.

Tokom razmatranja informacija i izvještaja Ministarstva vanjskih poslova BiH primljene su k znanju informacije o rezolucijama Evropskog parlamenta o Bosni i Hercegovini u vezi s ratifikacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zaključcima Vijeća Evropske unije o BiH, Izvještaj o zvaničnoj posjeti predsjednika Republike Slovenije dr. Danila Türka BiH, kao i informacija sa 63. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.
U okviru međunarodnih aktivnosti, primljeni su k znanju izvještaji stalne delegacije PS BiH sa četvrtog dijela redovog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, zatim Interparlamentarne grupe BiH pri Interparlamentarnoj uniji o zasjedanju parlamentarne konferencije WTO-a koja je održana u Ženevi kao i izvještaj sa 119. zasjedanja Skupštine Interparlamentarne unije. Primljeni su k znanju i izvještaji sa sastanka Općeg komiteta za kulturu Parlamentarne skupštine Centralnoevropske inicijative, sa jesenjskih sastanaka PS OSCE-a održanih u Torontu i  sa regionalnog parlamentarnog sastanka „Jačanje institucionalnog okvira parlamentarne saradnje u Jugoistočnoj Evropi“.
Članovi Komisije su upoznati sa dopisom Regulatorne agencije za komunikacije BiH u vezi s preduzimanjem mjera za osiguranje nesmetanog razvoja tržišta komunikacija. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću