MENI
4.12.2008

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU ZAKONA O MALOLJETNIM POČINIOCIMA KRIVIČNIH DJELA I KRIVIČNOPRAVNOJ ZAŠTITI DJECE I MALOLJETNIKA ZAKAZANA ZA 16. DECEMBAR



Prijedlog zakona o maloljetnim počiniоcima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti djece i maloljetnika tema je javne rasprave koja će se, u organiziciji Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma i Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamenatarne skupštine Bosne i Hercegovine, održati u utorak, 16. decembra 2008. godine.

                                    

Cilj javne rasprave je evaluacija mišljenja svih učesnika o navedenom Prijedlogu zakona, a pozvani su predstavnici stručne međuresorne radne grupe Vijeća ministara BiH, Ministarstva pravde BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Suda BiH, Tužilaštva BiH, Federalnog ministarstva pravde, Ministarstva pravde RS, entitetskih ministarstava unutarnjih poslova, Vrhovnih sudova FBiH i RS, kantonalnih i općinskih sudova, okružnih i osnovnih sudova, odgojno vaspitnih ustanova, službi socijalnog staranja, ombudsmeni, predstavnici kantonalnih ministarstava pravde, Vlade Brčko distrikta BiH, OSCE-a Vijeća Evrope i nevladinih organizacija.
Prijedlog zakona o maloljetnim počiniоcima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti djece i maloljetnika, poziv i registarski obrazac, možete pogledati na web strani Parlamentarne skupštine BIH, www.parlament.ba - link Aktuelno - Javne rasprave. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću