MENI
9.12.2008

POSEBNA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA LJUDSKA PRAVA, PRAVA DJETETA, MLADE, IMIGRACIJU, IZBJEGLICE, AZIL I ETIKU POVODOM MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA



U povodu obilježavanja 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, organizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Međunarodnim komitetom za nestale osobe (ICMP), Međunarodnim komitetom crvenog križa/krsta (MKCK), Institutom za nestale osobe Bosne i Hercegovine i Vijećem Evrope posebnu sjednicu koja će se održati sutra, srijeda, 10. decembra 2008. godine.

Na sjednici učesnicima će se obratiti Mladen Ivanić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Sadik Ahmetović, predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku, Kathryne Bomberger, generalni direktor ICMP, Henry Fournier, šef MKCK delegacije u BiH, Caroline Ravaud, specijalna predstavnica generalnog sekretara Vijeća Evrope, dr. Safet Halilović, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Republike Hrvatske i Republike Srbije.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću