MENI
10.12.2008

ČLANOVI KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE RAZGOVARALI SA DELEGACIJOM BUNDESTAGA



Tročlana delegacija Parlamenta SR Njemačke (Bundestag) na čelu sa poslanikom Volkerom Schneiderom,  predstavnicom Humboldt Univerzitet iz Berlina Sandrom Westerburg i članom Naučnog odjela Uprave Bundestaga Wolfgangom Mullerom, je za vrijeme boravka u Sarajevu izabrala tri studenta koji će obaviti petomjesečnu praksu u Parlamentu SR Njemačke. 
„Ove godine smo imali izvanredno kvalifikovane kandidate čiji je broj bio veći u odnosu na prošlu godinu“, rekao je poslanik Schneider, tokom susreta sa predsjedavajućim Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Slavkom Matićem, njegovim zamjenicama Azrom Hadžiahmetović i Milicom Marković, i članom Komisije Azrom Alajbegović.

„Program obavljanja studentske prakse u Bundestagu je značajan, ne samo zbog održavanja prijateljskih odnosa između BiH i SR Njemačke, već i zbog činjenice da stipendisti međusobno uspostavljaju mreže kontakata i saradnje, s obzirom da program obuhvata 120 stipendista iz 20 različitih zemalja“, istakao je Schneider.
Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma, Slavko Matić je rekao kako će Bosna i Hercegovina nastojati da iskoristi znanja koja steknu njeni stipendisti u SR Njemačkoj i da je svaka pomoć BiH na putu evropskih i euroatlantskih integracija dobro došla. Tokom razgovora sa delegacijom Bundestaga, Azra Hadžiahmetović, zamjenica predsjedavajućeg se osvrnula na važnost investiranja u ljude, istaknuvši da će praksa bh. studenata u SR Njemačkoj biti posebno važna za Parlamentarnu skupštinu BiH. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću