MENI
15.1.2009.

РУКОВОДСТВО ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БиХ РАЗГОВАРАЛО СА МИНИСТРОМ СПОЉНИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ



Очекивања су да ће у овој години Босна и Херцеговина поднијети захтјев за кандидатски статус за чланство у ЕУ, те да ће наша земља добити подршку за несталну чланицу у Савјету безбједности УН-а, речено је током разговора које су с Ali Babacanom, министром спољних послова Републике Турске данас водили предсједавајући Дома народа Младен Иванић, његов замјеник Сулејман Тихић, и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Нико Лозанчић. 

Већ покренуте активности за јачање економске сарадње и чвршће повезивање привредника Босне и Херцеговине и Републике Турске потребно је интезивно наставити и у наредном периоду, а тиме ће, изузетно добри пријатељски односи двије земље бити додатно обогаћени.
"Босна и Херцеговина може рачунати на свеобухватну подршку Турске, на свом путу ка НАТО Савезу и евроатлантским интеграцијама" још једном је нагласио министар спољних послова Али Бабацан и истакао потребу да сарадња између наше двије државе посебно јача кроз чешће сусрете парламентараца. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу