MENI
20.1.2009.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ



Комисија за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ је на данашњој 37. сједници дала позитивно мишљење уз приједлог Представничком дому да ратифицира: Споразум о сарадњи у области туризма између Савјета министара БиХ и Хашемитске Краљевине Јордан, Конвенцију о заштити подводне и културне баштине као и ревидирану Европску конвенцију о заштити археолошке баштине из 1992. године. Комисија је такођер дала позитивно мишљење и предложила да Представнички дом ратифицира Оквирну конвенцију Савјета Европе о вриједности културне баштине за друштво, Међународну конвенцију против допинга у спорту и Споразум о гранту Глобалног фонда за околиш за Пројект управљања Неретвом и Требишњицом.

Чланови комисије су информисани да је Заједнички колегијум оба дома Парламентарне скупштине БиХ предложио именовање др. Златка Лагумџије у координациони тим за кандидатуру БиХ за несталну чланицу Савјета безбједности УН.
На данашњој сједници је усвојен Закључак којим се од Министарства спољних послова тражи Извјештај о раду за 2008. годину који би требао послужити као основа за расправу на једној од наредних сједница комисије.
Чланови комисије су се данас сусрели и са новоименованим амбасадорима БиХ у САД - Митром Кујунџићем, Мађарској - Николом Ђукићем и Бугарској - Сифетом Поџићем, као и са генералним конзулом БиХ у Италији, Мирославом Брдаром који су прије преузимања нових дужности разговарали са члановима комисије о специфичностима земаља у којима ће обављати своју дипломатску мисију.
На знање су примљени Извјештаји о учешћу на Трећој глобалној конференцији о борби против корупције одржаној у Кувајту, са  семинара ''Право Европске уније'', одржаног у Бриселу и са регионалног округлог стола ''Однос између парламената и јавних ревизорских институција“ који је одржан у Скопљу као и информације о осталим службеним посјетама делегација Парламентарне скупштине БиХ, обављеним у претходном периоду. (крај)        


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу