MENI
28.1.2009.

ОКОНЧАНА 11. ЗАЈЕДНИЧКА СЈЕДНИЦА ДОМА НАРОДА И ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА



На данашњој 11. заједничкој сједници Представничког дома и Дома народа су разматрани Извјештаји Канцеларије за ревизију о финансијском пословању 56 институција БиХ за 2007. годину са Извјештајима и предлозима закључака комисија за финансије и буџет Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Посланици и делегати оба дома Парламентарне скупштине су усвојили закључак да Комисије за финансије и буџет Представничког дома и Дома народа направе јединствен Извјештај са заједничким предлозима закључака о ревизорским извјештајима институција БиХ за 2007.г. који ће домовима бити прослијеђен у даљу парламентарну процедуру.
Канцеларија за ревизију је дала "позитивно мишљење" о финансијском пословању 11 институција БиХ, док је 45 институција БиХ добило "мишљење с резервом".
Позитивно мишљење су добили: Агенција за статистику, Агенција за јавне набавке БиХ, Правобранилаштво, Служба за заједничке послове, Тужилаштво БиХ, Агенција за државну службу БиХ, Архива БиХ, Фонд за повратак, Комисија за имовинске захтјеве расељених лица БиХ, Одбор државне службе за жалбе БиХ и Централна изборна комисија БиХ.
“Мишљење с резервом” су добили: Агенција за рад и запошљавање, Агенција за унапређење страних инвестиција, Центар за уклањање мина у БиХ,  Дирекција за европске интеграције, Дирекција за имплементацију пројекта ЦИПС, Државна агенција за истраге и заштиту, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, Генерални секретаријат Савјета министара, Гранична полиција, Институт за акредитовање, Институт за интелектуално власништво, Института за метрологију и Институт за стандардизацију.
Такођер су “мишљење с резервом” добили:  Министарство цивилних послова, Министарство комуникација и транспорта,  Министарство одбране, Министарство правде, Министарство безбједности,  Институција омбудсмена за људска права, Омбудсман за заштиту потрошача, Комисија за заштиту националних споменика, Предсједништво БиХ, Регулаторна агенције за комуникације БиХ – РАК, Суд БиХ, Управа БиХ за заштиту здравља биља, Канцеларија за разматрање жалби, Канцеларија за ветеринарство БиХ, Уставни суд, Високи судски и тужилачки савјета, Агенција за надзор над тржиштем, Агенција за осигурање, Агенција за безбједност хране, Дирекција за цивилно ваздухопловство, Дирекција за економско планирање, Институт за нестала лица, Комисија за концесије БиХ, Конкуренцијски савјета БиХ, Министарство финансија и трезора, Министарство спољне трговине и економских односа, Министарство иностраних послова, Министарство за људска права и избјеглице, Парламентарна скупштина БиХ, Служба за послове са странцима, Управа за индиректно опорезивање  и Канцеларија за законодавство Савјета министара БиХ. (кpај)


 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу