MENI
19.3.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Na danas održanoj 33. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH.

 

Za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH odlučeno je da se zatraži od Kolegija Doma naroda produženje roka do 05. aprila za izjašnjavanje o amandmanima a za Prijedlog zakona o advokaturi je odlučeno da se izjašnjavanje odgodi za 40 dana kako bi se obavio sastanak članova Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma, ministra pravde i direktora Advokatske komore Federacije BiH sa ministrom pravde i direktorom Advokatske komore Republike Srpske.
Članovi Komisije su utvrdili ustavni osnov za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH i Prijedlog zakona o fiskalnim kasama, predlagač Vijeće ministara BiH.  
Usvojen je Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za period od 01. 01. 2008.god. do 31. 12. 2008. godine a za Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi u 2008. godini odlučeno je da Kolegij Doma odluči u čijoj je nadležnosti razmatranje pomenutog izvještaja. 
Za narednu sjednicu je odgođeno izjašnjavanje u vezi realizacije zaključka s 3. sjednice koji se odnosi na obrazovanje fonda za pravilnu nadoknadu imovine dok je u vezi zaključka s 3. sjednice odlučeno da se od Vijeća ministara zatraži ubrzanje aktivnosti i inicira realizacija zakona koji su tiču oslobađanja poreza zaposlenih građana BiH u međunarodnim institucijama. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću