MENI
23.3.2009

DELEGACIJA GRUPE PRIJATELJSTVA PARLAMENTA KRALJEVINE ŠVEDSKE U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI BIH



Zamjenik predsjedavajuće Grupe prijateljstva sa Kraljevinom Švedskom Vinko Zorić i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Zoran Koprivica su se danas susreli sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Kraljevine Švedske i BiH: predsjedavajućim Peterom Radbergom, gospođom Walburgom Habsburg Douglas i Jasenkom Omanovićem.

Poslanik Vinko Zorić je istakao da je ovo druga, visoka delegacija Parlamenta Kraljevine Švedske koja u posljednje vrijeme posjećuje BiH, te da o dobrim uzajamnim odnosima dvije zemlje govori i činjenica da BiH i Kraljevina Švedska imaju sporazum o dvojnom državljanstvu. Zorić je, također, poželio uspjeh Kraljevini Švedskoj u predsjedavanju Evropskom unijom koje počinje u junu ove godine, dok je delegat Zoran Koprivica naglasio da BiH trenutno ima probleme, ali i budućnost koja mora biti utemeljena na ravnopravnosti svih njenih naroda.     
Delegacija iz Švedske je upoznala svoje domaćine da je Parlament Kraljive Švedske podržao ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, izvršenu u Parlamentarnoj skupštini BiH, uz nadu da će i ostale evropske zemlje učiniti isto i tako ubrzati put BiH ka Evropskoj uniji.   (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću