MENI
26.3.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 67. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za Prijedlog zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku, predlagači poslanici Adem Huskić i Šefik Džaferović, utvrđena je usklađenost sa Ustavnom BiH i pravnim sistemom.

Za Prijedlog okvirnog zakona o osnovama naučnoistraživačke djelatnosti i koordinaciji unutrašnje i međunarodne naučnoistraživačke saradnje BiH, predlagač Vijeće ministara BiH, utvrđena je usklađenost sa Ustavnom BiH i principi a za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu BiH, predlagač Doma naroda PSBiH, također je utvrđena usklađenost sa Ustavom BiH a nisu utvrđeni principi.
Na sjednici je usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, predlagač također Vijeće ministara BiH. 
Članovi Komisije su podržali inicijativu poslanika Željka Kuzmanovića da na sjednici Predstavničkog doma bude razmatran Izvještaj Tužilaštva BiH o načinu primanja i daljnjem postupanju po pitanju dostavljanja Izvještaja SIPA-e o počinjenom krivičnom djelu protiv više lica iz Republike Srpske. Tokom rasprave o navedenoj inicijativi donesen je zaključak da se na sjednici Ustavnopravne komisije obavi tematska rasprava o odnosu sudske i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću