MENI
30.3.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 43. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odlučeno je da se za Prijedlog zakona o javnim nabavkama zatraži od Kolegija Predstavničkog doma produženje roka amandmanske faze te održi sastanak Kolegija komisije sa Kolegijem Predstavničkog doma i podnosiocima amandmana kako bi se usaglasili amandmani na predloženi zakon.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o finansijskom leasingu. Zaključeno je da Vijeće ministara BiH sa Ministarstvom finansija Republike Srpske uloži napore kako bi se usaglasila mišljenja i stavovi o predloženom zakonu kao i da se održi javna rasprava. 
Usvojen je Godišnji finansijski izvještaj i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2008. godinu i Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2008. godinu a razmatrana je informacija Ureda za razmatranje žalbi od 10. 07. 2008. godine i 24. 02. 2009. godine u vezi sa realizacijom preporuke po revizorskom izvještaju za 2007. godinu te su doneseni određeni zaključci. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću