MENI
1.4.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj 29. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržani su principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.                           

Razmatran je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2008. godinu i donesen je zaključak da dobijeni materijal iz Vijeća ministara nije Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH, već Izvještaj o radu njegovih ministarstava i manjeg broja agencija te je Vijeće ministara obavezno dostaviti svoj Izvještaj o radu. Također je zaključeno da u Izvještaju nedostaju informacije o radu Agencije za javne nabavke BiH, Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH  i Uprave za indirektno oporezivanje BiH te da se informacije dostave.                    
Članovi Komisije su razmatrali odgovor Upravnog odbora Elektroprenosa BiH – Elektroprijenosa BiH A. D. Banja Luka od 10. 02. 2009. godine i donijeli zaključak da se od Ustavnopravne komisije Doma naroda i Predstavničkog doma PSBiH zatraži autentično tumačenje o nadležnosti organa koji treba da izvrši Specijalnu reviziju finansijskog poslovanja Elektroprenosa – Elektroprijenosa BiH A. D. Banja Luka. 
Primljen  je k znanju Godišnji finansijski izvještaj i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2008. godinu, odgovor Ministarstva finansija i trezora BiH po zaključku Doma naroda od 04. 02. 2009. godine, kojim se od Ministarstva finansija i trezora BiH traži dostava Plana popune upražnjenih radnih mjesta i usvojen je Orijentacijski radni plan Komisije za 2009. godinu.
Članovi Komisije su obavješteni da su dostavljeni prijedlozi izmjena Ad hoc komisiji za pripremu izmjena i dopuna te pročišćenog teksta Poslovnika Doma naroda PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću