MENI
2.4.2009

DELEGACIJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SLOVAČKE U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI BiH



Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, domaćin je delegaciji Narodne skupštine Republike Slovačke koja boravi u radnoj posjeti našoj zemlji. 

Predsjedavajući Mirko Okolić i članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije, danas su se susreli sa predsjedavajućim Pavolom Prokopovičem i članovima Specijalne komisije za kontrolu rada obavještajnog servisa (SIS) Narodne skupštine Republike Slovačke. Prilikom susreta kojem je prisustvovao i ambasador Slovačke u BiH, Miroslav Mojžita razmijenjena su iskustva o načinu organiziranja, nadležnostima i specifičnostima u radu ovih komisija u BiH i Slovačkoj. Kako je istakao Mirko Okolić, prevashodni zadatak bh. komisije je kontrola zakonitosti rada Obavještajno-sigurnosne agencije i samim tim stvaranje uslova u kojima neće moći dolaziti do zloupotreba na štetu građana.
Delegacija Narodne skupštine Republike Slovačke imala je odvojene susrete i sa predsjedavajućim Brankom Zrnom i članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, kao i sa predsjedavajućim Halidom Genjcom i članovima Zajedničke komisije za evropske integracije, tokom kojih su istaknuti tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između BiH i Slovačke. Predsjedavajući Halid Genjac je zahvalio na podršci koju Republika Slovačka daje na putu BiH u euroatlantske integracije koje je ocijenio kao prioritetne za našu zemlju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću