MENI
8.4.2009

ČLANOVI KOLEGIJA OBA DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH RAZGOVARALI SA DELEGACIJOM PARLAMENTA SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE



Predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović i zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković i Niko Lozančić susreli su se danas sa delegacijom Parlamenta Savezne Republike Njemačke koju čine državni sekretar i predsjedavajući Stalnog savjetodavnog vijeća Gornjeg doma Kerstin Kiessler, opunomoćenik grada Hamburga za EU i vanjsku politiku Ludwig Luedemann, opunomoćenik Donje Saksonije Wolfgang Gibowski, opunomoćenik pokrajine Schleswig-Holstein Olaf Bastian i rukovodilac kancelarije za parlamentarna pitanja Regine Gatusche.

Članovi kolegija oba doma su upoznali delegaciju Parlamenta Savezne Republike Njemačke, koja se posebno interesirala za proces ustavnih reformi u našoj zemlji, da je grupa poslanika i delegata Parlamentarne skupštine BiH zaključila kako treba početi sa ustavnim promjenama koje bi trebale biti završene do kraja 2009. godine. 
"Svjesni smo da postojeći Ustav BiH dijelom odstupa od Konvencije o ljudskim pravima i slobodama i spremni smo da počnemo proces ustavnih reformi“, istakao je tokom ovog susreta zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Milorad Živković. 
Predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Niko Lozančić su istakli da bi se reformom Ustava BiH trebao omogućiti jednakopravan status hrvatskog sa ostala dva naroda u BiH. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću