MENI
9.4.2009

Čestitka zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Nike Lozančića povodom katoličkog Uskrsa



U povodu predstojećeg blagdana Uskrsa, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Niko Lozančić uputio je čestitku uzoritom Vinku kardinalu Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu, u kojoj se, između ostaloga, kaže:

"Uzoriti oče kardinale,
Blagdan Uskrsa i ove godine iščekujemo s
vjesni vremena i okruženja u kojem živimo, nastavljajući neprekidno tragati za pravdom, mirom i srećom, osjećajući krize i nepravde s kojima se u svakodnevnom životu susrećemo.

Uzdižemo pogled na raspetoga i uskrsloga Krista u izvor i temelj pobjede života nad smrti, pobjede dobra nad zlim, te pravde nad nepravdom, iskreno vjerujući da su Isusov križ, njegova smrt i uskrsnuće, prva i posljednja istina, vrijednost i putokaz za nas katolike.
Neka Uskrs bude ohrabrenje i poticaj svima nama da, živeći među sugrađanima drugih vjera i nacionalnosti, budemo svjedoci Božje ljubavi prema svim ljudima i da bez obzira na našu brojnost ustrajemo u nastojanjima izgradnje pravednijeg društva, jednako osjetljivog za potrebe svakog njegovog čovjeka a osobito za potrebe onih kojima je naša briga i skrb najpotrebnija.
Neka nas ujedini Kristova vjera, nada i ista ljubav.
U tom duhu, Vama Uzoriti, subraći svećenicima, časnim sestrama i svim vjernicima u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, u ime Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs uz iskrene želje da osnaženi uskrsnom svjetlošću, nastavite zajedno s nama, širiti mir i toleranciju, graditi ljudski i miroljubiv suživot svih vjernika i drugih naroda i građana, naše domovine Bosne i Hercegovine! (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću