MENI
14.4.2009.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА СПОЉНУ ТРГОВИНУ И ЦАРИНЕ



На данас одржаној сједници Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за предсједавајућег Комисије је изабран Славко Јовичић. 
Комисија је усвојила Извјештај о раду Управног одбора Извозно-кредитне агенције БиХ за 2008. годину. На основу Закључка усвојеног на 50. сједници Представничког дома, одржаној 1. априла 2009., поводом расправе о Информацији о поплавама у Поповом пољу, ријеци Крупи и на подручју Хутовог блата, у делегацију која ће обићи општине Требиње и Равно из Комисије за спољну трговину и царине су именовани Славко Јовичић, Шемсудин Мехмедовић и Јерко Иванковић Лијановић.  

Чланови Комисије су упознати са разговором обављеним са представницима перадарске производње у вези представке “БРОВИС д.д. ВИСОКО”.
На сједници је подржана Иницијатива посланика Шемсудина Мехмедовића и Адема Хускића за Измјену одлуке о ограничењу увоза путничких аутомобила, теретних возила и аутомобилских гума. У вези ове Иницијативе је усвојен закључак о нужности доношења легислативе којом би се олакшао положај домаће индустријске производње и олакшао надзор над увозом роба из ове области. (крај)    


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу