MENI
14.4.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKU TRGOVINU I CARINE



Na danas održanoj sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za predsjedavajućeg Komisije je izabran Slavko Jovičić. 
Komisija je usvojila Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2008. godinu. Na osnovu Zaključka usvojenog na 50. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 1. aprila 2009., povodom rasprave o Informaciji o poplavama u Popovom polju, rijeci Krupi i na području Hutovog blata, u delegaciju koja će obići općine Trebinje i Ravno iz Komisije za vanjsku trgovinu i carine su imenovani Slavko Jovičić, Šemsudin Mehmedović i Jerko Ivanković Lijanović.   

Članovi Komisije su upoznati sa razgovorom obavljenim sa predstavnicima peradarske proizvodnje u vezi predstavke “BROVIS d.d. VISOKO”. 
Na sjednici je podržana Inicijativa poslanika Šemsudina Mehmedovića i Adema Huskića za Izmjenu odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma. U vezi ove Inicijative je usvojen zaključak o nužnosti donošenja legislative kojom bi se olakšao položaj domaće industrijske proizvodnje i olakšao nadzor nad uvozom roba iz ove oblasti. (kraj)    


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću