MENI
22.4.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 45. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odlučeno je da se od Predstavničkog doma zatraži produženje roka od 21 dan kako bi se članovi Komisje izjasnili o amandmanima Prijedloga zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je podržala principe Prijedloga zakona o akcizama u BiH, predlagač Vijeće ministara BiH, i zatražilo od Vijeća ministara BiH da dostavi mišljenje Uprave za indirektno oporezivanje o predloženom zakonu. 
Izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, predlagač Klub poslanika SNSD-a, je odgođeno do dostave mišljenja Vijeće ministara o prijedlogu zakona. 
Primljen je k znanju Izvještaj o utrošku sredstava Predsjedništva BiH za 2008. godinu i članovi Komisije su se upoznali s Akcijskim planom Ministarstva finansija i trezora BiH sastavljenim u skladu sa zaključcima Parlamentarne skupštine BiH u vezi s obavljenom revizijom Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2007. godinu koji je zaprimljen 09. 04. 2009. godine te sa prijedlogom Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH za ublažavanje recesijske krize, zaprimljen 06. 04. 2009. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću