MENI
23.4.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 69. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH utvrđeno je postojanje ustavnog osnova i podržani su principi Prijedloga zakona o znakovnom jeziku, čiji su predlagači poslanici Beriz Belkić, Milorad Živković i Niko Lozančić.

Utvrđeno je postojanje ustavnog osnova za Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost čiji je predlagač Klub poslanika SNSD-a. Komisija je utvrdila postojanje ustavnog osnova i za Prijedlog zakona o akcizama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.                         Na današnjoj sjednici je, uz prethodno usvajanje pet amandmana poslanika Mirjane Malić, podržan Prijedlog okvirnog zakona o osnovama naučnoistraživačke djelatnosti i koordiniranju unutrašnje i međunarodne naučnoistraživačke saradnje BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.  
Komisija je utvrdila postojanje ustavnog osnova i podržala principe Prijedloga odluke o pristupanju izmjenama Ustava BiH, čiji je predlagač Klub poslanika SDA. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću