MENI
24.4.2009.

ДЕЛЕГАЦИЈА ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БИХ НА ДРУГОМ ДИЈЕЛУ РЕДОВНОГ ЗАСЈЕДАЊА ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ



Делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине при Парламентарној скупштини Савјета Европе учествовати ће на другом дијелу редовног засједања ПС Савјета Европе које се одржава у Стразбуру од 27. до 30. априла 2009. године

Заштита људских права у ванредним ситуацијама, Ситуација у вези са бранитељима људских права у државама чланицама Савјета Европе, Финанцирање сервиса јавног емитирања, Акција за борбу против кршења људских права на основу пола, укључујући отмице жена и дјевојчица само су неке од основних тема скупа. Током четверодневног засједања учесници ће расправљати и о поштивању дужности и обавеза од стране Србије, хуманитарним посљедицама рата између Грузије и Русије и женама у затворима.
Како је најављено, предвиђена су и обраћања предсједнице Финске, Tarje Halonen и премијера Шпаније, José Luis Rodríguez Zapatera.
Делегацију Парламентарне скупштине БиХ чине Младен Иванић, члан Делегације и потпредсједник ПССЕ, Азра Хаџиахметовић, Милица Марковић, Славко Матић и Мирјана Малић. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу