MENI
24.4.2009

DELEGACIJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH NA DRUGOM DIJELU REDOVNOG ZASJEDANJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE VIJEĆA EVROPE



Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope učestvovati će na drugom dijelu redovnog zasjedanja PS Vijeća Evrope koje se održava u Strasbourgu od 27. do 30. aprila 2009. godine

Zaštita ljudskih prava u vanrednim situacijama, Situacija u vezi sa braniteljima ljudskih prava u državama članicama Vijeća Evrope, Financiranje servisa javnog emitiranja, Akcija za borbu protiv kršenja ljudskih prava na osnovu spola, uključujući otmice žena i djevojčica samo su neke od osnovnih tema skupa. Tokom četverodnevnog zasjedanja učesnici će raspravljati i o poštivanju dužnosti i obaveza od strane Srbije, humanitarnim posljedicama rata između Gruzije i Rusije i ženama u zatvorima. 
Kako je najavljeno, predviđena su i obraćanja predsjednice Finske, Tarje Halonen i premijera Španije, José Luis Rodríguez Zapatera. 
Delegaciju Parlamentarne skupštine BiH čine Mladen Ivanić, član Delegacije i potpredsjednik PSVE, Azra Hadžiahmetović, Milica Marković, Slavko Matić i Mirjana Malić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću