MENI
4.5.2009

Prvi dan zvanične radne posjete Delegacije Parlamentarne skupštine BiH Islamskoj Republici Iran



Delegacija Parlamentarne skupštine BiH doputovala je danas u zvaničnu radnu posjetu Parlamentu Islamske Republike Iran.

Prvi radni susret članovi Delegacije koju čine predsjedavajući Predstavničkog doma Beriz Belkić, predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović i član parlamentarne Grupe prijateljstva sa Iranom i poslanik u Predstavničkom domom Lazar Prodanović imali su sa predsjednikom Parlamenta Alilom Ardeshirom Laridžanijem sa kojim su se zadržali u višesatnom otvorenom razgovoru. Ovom prilikom naglašeni su vrlo dobri odnosi dva prijateljska parlamenta čemu doprinose njihovi česti i kvalitetni susreti. 
Međutim, dobre političke ne prate i jake veze na privrednom planu pa je naglašena potreba da se intenziviraju kontakti poslovnih ljudi dvije zemlje. U tom cilju, izražena je nada da će predstojeća posjeta predstavnika Privredne komore Irana i većeg broja iranskih privrednika predstavljati dobru šansu za snažnije povezivanje privreda dvije prijateljske zemlje. 
Boravak naše delegacije u Iranu nastavlja se susretima sa iranskim ministrom vanjskih poslova, predstavnicima Ministrartva trgovine i Ministarstva ekonomije a za srijedu je planiran i radni susret a predsjednikom Irana Mahmudom Ahmedinedžadom. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću