MENI
8.5.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 46. sjednici Komisiji za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržan je Prijedlog zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. U okviru predloženog zakona usvojen je amandman poslanika Velimira Jukića, dok je Komisija donijela zaključak da o amandmanima Jerka Ivankovića Lijanovića i Šemsudina Mehmedovića Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH dostavi mišljenje do naredne sjednice Predstavničkog doma.

Komisija je podržala principe Prijedloga zakona o okviru devizne politike u BiH, predlagač Vijeće ministara BiH. 
Članovi Komisije su usvojili Tromjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH na dan 31. 03. 2009. godine kao i prijedlog mjera iz nadležnosti Vijeća ministara BiH za ublažavanje utjecaja globalne ekonomske krize na privredu BiH uz zaključak da Vijeće ministara BiH u roku tri mjeseca dostavi izvještaj Predstavničkom domu i Komisiji za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH o provođenju predloženih mjera. 
Podržana je inicijativa poslanika Sadika Bahtića u vezi dodjele novčanih sredstava Fudbalskoj reprezentaciji BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću