MENI
11.5.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 70. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je utvrđeno postojanje ustavnog osnova i usklađenost sa pravnim sistemom Prijedloga zakona o okviru devizne politike BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila da Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, ima ustavni osnov i da je usklađen sa pravnim sistemom BiH. 
Komisija nije usvojila Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2008. godinu, a na znanje je primljena Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2008. godinu. 
Na današnjoj sjednici je usvojen Izvještaj o provođenju zakona u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH, uz zaključak kojim se predlaže Predstavničkom domu da usvoji preporuke iz Izvještaja kako bi se što prije pristupilo njihovoj realizaciji. Komisija je usvojila i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini i o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma je u vezi Zahtjeva za autentičnim tumačenjem člana 11. stav (3) Zakona o reviziji institucija BiH, čiji je podnosilac Komisija za finansije i budžet Doma naroda PSBiH, zaključila da je norma jasna i da nema potrebe za autentičnim tumačenjem. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću