MENI
12.5.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Na danas održanoj 37. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je, s amandmanima Zorana Koprivice, Prijedlog okvirnog zakona o osnovama naučnoistraživačke djelatnosti i koordinaciji unutrašnje i međunarodne  naučnoistraživačke saradnje, predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije su utvrdili usaglašenost sa Ustavnom BiH i pravnim sistemom za Prijedlog zakona o kontroli vanjskotrgovinskog prometa roba i usluga od strateške važnosti za sigurnost BiH, predlagač Vijeće ministara BiH, za Prijedlog zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora, predlagač Vijeće ministara BiH kao i za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH. 
Komisija je u vezi sa zahtjevom za autentičnim tumačenjem člana 99. Zakona o veterinarstvu u BiH koji je podnijela Služba za razvoj i poduzetništvo iz općine Tuzla, zaključila da je norma jasna te da nema potrebe za autentičnim tumačenjem. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću