MENI
22.5.2009

ČLANOVI KOLEGIJA OBA DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH SUSRELI SE SA PREDSJEDNIKOM CRNE GORE, FILIPOM VUJANOVIĆEM



Između Bosne i Hercegovine i Crne Gore postoji prostor za široku saradnju, posebno u pitanjima koja se tiču evropskih integracija, ocijenjeno je tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Doma naroda Ilije Filipovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Beriza Belkića i zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nike Lozančića sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Predsjedavajući Filipović je čestitao na aplikaciji Crne Gore za priključenje evropskoj porodici država, naglasivši da su evropske integracije najveći prioritet i za BiH. „ Jedni drugima trebamo pomagati na tom putu, i mi smo zadovoljni uspjehom bilo koje zemlje kada učini korak u pravcu približavanja Evropskoj uniji“, rekao je Filipović.
Tokom današnjeg susreta, predsjedavajući Predstavničkog doma Beriz Belkić, je istakao važnost regionalne parlamentarne saradnje, posebno kada se ima u vidu uloga parlamenata u procesu usvajanja seta zakona koji su preduslov za dalje evropske integracije, dok je Niko Lozančić ukazao na izuzetno dobre odnose parlamenata BiH i Crne Gore.
„Između naših država nema neriješenih pitanja i mi smo voljni da sa vama podijelimo iskustva iz procesa približavanja EU“, rekao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović tokom susreta sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću