MENI
25.5.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj 44. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora.

Komisija je dala pozitivno mišljenje uz prijedlog Predstavničkom domu PSBiH da ratificira Međunarodne zdravstvene propise iz 2005. godine i Sporazum o kreditu između BiH, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora, i Raiffeisen Zentralbank Österreich Aktiengesellschaft -  Razvoj sistema vodosnadbijevanja u općini Livno.
Članovi Komisije su primili k znanju izvještaje sa zimskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OSCE koje je 19. i 20. februara 2009. održano u Beču godine i sa Regionalne konferencije – Uloga parlamenata u podsticanju konkurentnosti i privrednog rasta unapređenjem poslovnog okruženja u zemljama zapadnog Balkana, Beograd, 06. i 07. mart 2009. godine.
Također, članovi Komisije su upoznati sa održavanja okruglog stola  na temu „Poboljšanje u ispunjavanju vojno-političkih obaveza BiH u kontekstu UN i OSCE“ na Jahorini 01. i 02. juna 2009. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću