MENI
16.6.2009

SUTRA DONATORSKO DRUŽENJE U SAMOSTANU U KRALJEVOJ SUTJESCI POD POKROVITELJSTVOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH



Donatorsko druženje „Sutjesci s ljubavlju“, pod pokroviteljstvom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, održat će se sutra, (srijeda, 17.juna 2009. godine) sa početkom u 13 sati u Franjevačkom samostanu sv. Ivana Krstitetelja, Kraljeva Sutjeska, čiji su domaćini zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Niko Lozančić i gvardijan samostana fra Ilija Božić.

Predviđeno je okupljanje više stotina zvanica iz političkog, crkvenog i privrednog života BiH, a gostima će se, između ostalih, obratiti:  visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlametarne skupštine BiH, Niko Lozančić, gvardijana samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Ilija Božić, sekretar provincije Bosne Srebrne fra Marijan Karaula, prof. dr. Dubravko Lovrenović i prof. dr. Zlatko Langof.     
Cilj održavanja donatorskog druženja je prikupljanje sredstava za sanaciju i rekonstrukciju samostana i samostanske crkve, budući da su istraživanja pokazala nužnost temeljite intervencije na objektu. Višegodišnja istraživanja su pokazala konstrukcijska oštećenja koja ugrožavaju i samu sigurnost objekta. Posebno se ističe potreba saniranja temelja pročelja crkve i zvonika, koji su ugroženi od propadanja i tonjenja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću