MENI
8.9.2009

SUSRETI PREDSJEDAVAJUĆEG DOMA NARODA, ILIJE FILIPOVIĆA TOKOM SLUŽBENE POSJETE LIBIJI



Delegacija Parlamentarne skupštine BiH koju predvodi predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović sastala se danas sa ministom vanjskih poslova Libije Mousa Kousom. 
Razgovarano je o ukidanju viznog režima sa građane BiH koji žele posjetiti Libiju, zatim o otvaranju redovne avio linije Sarajevo - Tripoli, kao i redovne pomorske veze Ploče - Tripoli kako bi između dvije zemlje vršen transport robe.

Ministar Kousa obećao je da će se lično postarati da se ukinu vize za građane BiH te da se u što skorijem vremenu oformi Zajednički komitet za međudržavnu saradnju BiH-Libija.
Uslijedio je susret sa gradonačelnikom Tripolija Dr Ali Rihom koji je u razgovoru sa predsjedavajućim Filipovićem izrazio interes da bh. firme aktivnije učestvuju u gradnji Tripolija a potencirana je potreba obnove i jačanja ranije uspostavljenih prijateljskih veza Sarajeva i prestonice Libije.
Današnji radni dan naša Delegacija okončala je posjetom libijskoj Akademiji narodnih nauka.
Inače, Delegacija Parelamentarne skupštine BiH u Tripoliju boravi kako bi na poziv Narodnog kongresa Velike socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije tokom sutrašnjeg dana prisustvovala proslavi utemeljenja Afričke Unije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću