MENI
9.9.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKU I TRGOVINSKU POLITIKU, CARINE, SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE



Na održanoj 31. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, predlagač Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku. 
Podržana su načela Prijedloga zakona o slobodnim zonama u Bosni i Hercegovini, predlagač Vijeće ministara BiH.

Razmatrani su i primljeni k znanju izvještaji i informacije Ministarstva vanjskih poslova BiH koji se odnose na Prijedlog Evropske komisije koji je upućen Vijeću Evropske unije za liberalizaciju viznog režima za zemlje Zapadnog Balkana, izvještaj s posebnog sastanka Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta, koji je održan u Briselu 21. 07. 2009. godine, kao i na ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskih zajednica s Bosnom i Hercegovinom.
Komisija je razmatrala i usvojila izvještaj o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija PSBiH. Usvojen je izvještaj s trećeg dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope za 2009. godinu, koje je održano u Strasbourgu od 22. do 26. juna 2009. godine, izvještaj s proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, održanog u Oslu od 22. do 26. maja 2009. godine, kao i izvještaj o posjetu Švicarskoj i učešću u projektu Vlade Švicarske Konfederacije „Pomoć Švicarske ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini“. 
Članovi Komisije su upoznati s pismom Misije OSCE-a u BiH povodom imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za kominikacije Bosne i Hercegovine. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću