MENI
10.9.2009

SUSRET PREDSJEDAVAJUĆEG DOMA NARODA, ILIJE FILIPOVIĆA SA PREDSJEDNIKOM PARLAMENTA LIBIJE



Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koju predvodi predsjedavajući Doma naroda, Ilija Filipović susrela se danas sa sekretarom Generalnog narodnog kongresa Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, odnosno predsjednikom Parlamenta Embarek Abdolah Es Shamsom.

U razgovorima je istaknuta važnost ukidanja viznog režima za bosanskohercegovačke građane, što bi doprinjelo još jačoj saradnji firmi iz BiH sa Libijom. Kao jedan od osnovnih preduslova za razvijeniju ekonomsku saradnju, kako je rečeno tokom susreta delegacija parlamenata Bosne i Hercegovine i Libije, je uspostavljanje avio linije Sarajevo - Tripoli, kao i pomorske linije Ploče - Tripoli, čime bi se unaprijedila razmjena između dvije zemlje.  
Predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović još jednom je pozvao sekretara Generalnog narodnog kongresa Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, Embarek Abdolah Es Shamsa da posjeti našu zemlju jer kontinuitet kontakata, kako je naglašeno, doprinose jačanju sveukupnih odnosa. 
Inače, ovo je prvi posjet dužnosnika Parlamentarne skupštine BiH Parlamentu Libije, a delegacija PSBiH, na poziv Narodnog kongresa Velike socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, prisustvovala je u Tripoliju i proslavi utemeljenja Afričke Unije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću