MENI
15.9.2009

OKONČANA 35. SJEDNICA DOMA NARODA



Na danas okončanoj 35. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usvojen je u drugom čitanju.  
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku, usvojen je u drugom čitanju. Budući da je Prijedlog zakona usvojen u drugačijem tekstu u odnosu na tekst u kojem je usvojen u Predstavničkom domu, u komisiju za usaglašavanje teksta zakona sa komisijom Predstavničkog doma iz Doma naroda su imenovani: Alma Čolo, Branko Zrno i Slobodan Šaraba.   

U drugom čitanju su usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o imunitetu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara, Prijedlog zakona o upotrebi znakovnog jezika u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.  
U prvom čitanju su usvojeni Prijedlog zakona o slobodnim zonama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.  
Na prijedlog Zajedničkog Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Prijedlog zaključka o osnivanju Privremene komisije oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za izvršenje obaveza iz člana 41. a. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera. Iz Doma naroda u Privremenu komisiju su imenovani: Alma Čolo, Ivo Miro Jović i Zoran Koprivica. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću