MENI
24.9.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 53. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržan je Prijedlog zakona o slobodnim zonama u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH kao i principi Prijedloga zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, predlagač Klub poslanika Stranke za BiH.

Članovi Komisije su ponovno razmatrali Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, predlagač Klub poslanika SNSD-a, ali nisu podržali principe predloženog zakona.
Usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu, koji je sačinilo Predsjedništvo BiH, kao i Izvještaj o reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2008. godinu, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH.
Na sjednici su razmatrani revizorski izvještaji o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2008. godinu i to: Uprave za indirektno oporezivanje, Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ureda za razmatranje žalbi i Ministarstva za ljudska prava, čiji je izvjestilac bio Sadik Bahtić, Ministarstva finansija i trezora BiH i Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, čiji je podnosilac bio Bajazit Jašarević. 
Također, razmatrani su revizorski izvještaji o finansijskom poslovanju sljedećih institucija BiH u 2008. godini: Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, Direkcije za ekonomsko planiranje, izvjestilac Velimir Jukić, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, Konkurencijskog vijeća BiH, čiji je izvjestilac Salko Sokolović, i Službe za poslove sa strancima, izvjestilac Savo Erić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću