MENI
29.9.2009

POZIV GRAĐANIMA UPUTIO ODBOR ZA ŽALBE GRAĐANA



Odbor za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH pozvao je danas građane da eventualne žalbe na rad policijskih službenika podnose u sjedištu ovog novoformiranog tijela, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH (Trg BiH 1) u Sarajevu.

Inače, Odbor je na današnjoj 3. sjednici dogovarao metod rada i načine na koji će o njemu biti upoznavana bosanskohercegovačka javnost. (kraj)


Napomena: Odbor za žalbe građana kao nezavisno tijelo PS BiH održao je konstituirajuću sjednicu 14.09.2009.g. Predviđeno je da ovo tijelo djeluje vanstranački i profesionalno a nadležno je za procjenu žalbi na rad  policijskih službenika BiH,  upućivanje žalbi nadležnim tijelima, vođenje evidencija o žalbama građana protiv policijskih službenika BiH, rezultatima istrage i drugim elementima na temelju kojih je pokrenut disciplinski ili krivični postupak, kao i davanje svih informacija podnosiocima žalbe vezanih za status žalbi. Odbor je, također, nadležan da inicira postupak protiv podnosioca lažne ili tendenciozne žalbe. Članovi Odbora su Mate Miletić, predsjednik, Amela Bašić, prva zamjenica, Borislav Radić, drugi zamjenik i članovi: Danica Berić, Hamida Karčić, Marijan Miličević i Ermin Pešto.


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću