MENI
30.9.2009.

ЧЛАНОВИ ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ СУСРЕЛИ СЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ПАРЛАМЕНТА ШВЕДСКЕ



„Парламентарна скупштина БиХ се изјаснила да БиХ нема други пут осим пута који води у Еуропску унију, а сурадња са Парламентом Краљевине Шведске која тренутно предсједава ЕУ, изузетно је корисна за пут Босне и Херцеговине ка еуропским интеграцијама“, нагласио је Иво Миро Јовић, замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за европске интеграције током данашњег сусрета са Andersom Forsbergom, генералним секретаром и Larsom Starellom, савјетником у Одјелу за међународну сарадњу Шведског парламента.

„За Шведску која је преузела предсједавање Европском унијом је веома важно да оствари контакт са земљама које су кандидати за чланство у ЕУ, а наша посјета има за циљ да покаже како смо заинтересирани за будућност БиХ у оквиру Европске уније“, рекао је Forsberg.
Чланови Заједничке комисије, Хилмо Неимарлија и Зоран Копривица су истакли важност добијања безвизног режима за грађане БиХ, док су представници Парламента Краљевине Шведске изразили наду да ће преношењем шведских искустава бх. парламентарцима помоћи убрзању процеса либерализације визног режима за грађане БиХ. (крај)      


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу